DOELEN

Het zichtbaar bijdragen aan een mooiere, leukere, betere en effectievere zorgsector is HET doel van Talent for Care.

Belangrijkste subdoelen om dit hogere doel te bereiken;


(H)ERKENNEN TALENT
Jaarlijks in staat zijn een select gezelschap van jonge talentvolle toppers aan te trekken met ons eigentijdse, toekomstgerichte en frisse concept.

ONTWIKKELEN TALENT
Het op basis van de Talent for Care uitgangspunten en inspiratiebronnen klaarstomen van jong talent voor sleutelposities binnen ons netwerk.

INZETTEN TALENT
Het bijdragen aan de efficiency van onze netwerkorganisaties door de kostenbewuste inzet van junior talenten met senior begeleiding.

VERBINDEN TALENT
Het creëren en actief verbinden van een representatief, compleet en betrokken netwerk van zorg(gerelateerde) instellingen, alumni en talenten.

CONCEPT

Talent for Care is een tweejarig traineeship voor jonge, frisse en dynamische leiderschapstalenten met passie voor zorg en welzijn. Door middel van een tweejarig ontwikkeltraject worden de talenten klaargestoomd voor sleutelposities binnen de bij het concept betrokken netwerkpartners/opdrachtgevers. Deze sleutelposities kunnen zowel op managementvlak als ook op beleid- en stafvlak zijn. Het talent zal middels een mix van het uitvoeren van pittige projecten en het volgen van een intensief ontwikkeltraject aan het eind van het traineeship een bewuste keuze kunnen maken om ‘uit te stromen’ op een passende positie en omgeving. Daarnaast neemt aan elk team een aantal talenten deel dat al werkzaam is binnen het netwerk van opdrachtgevers, zogenaamde ‘eigen’ talenten. Deze talenten voldoen aan het profiel van talent en participeren vanuit hun huidige functie aan het ontwikkeldeel van het traineeship.

Het ontwikkeltraject bestaat uit deskundige begeleiding op de opdracht, individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap en collectieve modules op het vlak van zakelijk en zorg leiderschap. Gemiddeld is een talent 2,5 dag per maand aan de slag met het ontwikkeldeel. Thema’s van de modules worden in overleg met het netwerk van talenten en opdrachtgevers bepaald en worden ook met behulp van experts uit het netwerk ingericht. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol.

Het ontwikkeltraject leunt op de pijlers:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Zakelijk leiderschap
  • Zorg leiderschap

ONTSTAAN

Als HRM en HRD interimmanager en adviseur komt Talent for Care initiatiefnemer Jenneke Ewals sinds 2004 bij diverse zorg(gerelateerde) instellingen over de vloer. In die periode is merkbaar dat de sector steeds meer onder druk komt te staan. Dit door zaken als een stijgende uitgaven, slinkende budgetten, stijgende vraag, mondige cliënt, arbeidsmarkt- schommelingen, kwaliteitsinzicht, prestatie-inzicht etc.
Dit vraagt van (in elk geval) sleutelpersonen in de sector een enorme dosis aan verander- en aanpassingsvermogen, creativiteit, (zelf-)inzicht, scherpte, samenwerking en energie.

Vanuit de overtuiging dat het veranderen van een sector begint bij het begin (“jong geleerd is oud gedaan”) en vanuit de overtuiging dat jong talent juist in deze tijd de noodzakelijke verfrissing toe kan voegen, is in 2010 Talent for Care ontstaan.

Op basis van de behoefte van de eerste opdrachtgevers is een eerste team aan talenten geselecteerd en gestart. Deze eerste talenten en opdrachtgevers hebben aan de wieg gestaan van de kracht van het concept zoals het nu staat. Een professioneel, energiek en bovenal verfrissend traineeship voor de zorg!