Medisch Leiderschap

Goed leiderschap geldt ook voor medische professionals! Vakmanschap is de basis, maar tegenwoordig niet het enige wat de kwaliteit van jou als specialist of behandelaar bepaalt. Als spil in een behandelteam is kennis van je vak uiteraard essentieel, maar ook gaat het om het kunnen samenwerken, in kunnen leven, het kunnen runnen van jouw eigen (interne) bedrijf en het kunnen begrijpen van de organisatorische en strategische context waarin je je begeeft. Steeds meer staat dit medisch leiderschap aan de basis voor succes. Vanuit het perspectief van jezelf, je client, je team maar ook de organisatie(s) waarin en waarmee je werkt. In dit kader ontwikkelt Talent for Care medisch leiderschapstrajecten. Een traject van een jaar waarin vanuit persoonlijk leiderschap een diversiteit aan medische professionals gaat werken aan het effectiever worden als leider. Persoonlijk inzicht en groei, inspiratie op leiderschap, communicatie, trends & strategie en organisatie en het gezamenlijk werken aan een relevante ‘challenge’ vormen ook hier de hoofd ingrediënten van het traject. Het ontwikkelteam bestaat uit senior leiderschapscoaches en -trainers die de zorg en het werk van een medisch professional begrijpen, ofwel omdat ze zelf arts zijn (geweest) ofwel omdat ze al jaren met artsen werken aan het verbeteren van leiderschap. Een zeer impactvol traject waarin zowel de deelnemende medisch professionals als deelnemende organisaties/teams direct het effect van goed leiderschap merken.

Dit traject kan op maat ontwikkeld worden voor een organisatie/instelling: inspiratiesessies worden afgestemd op de strategie en situatie van de instelling.
Daarnaast start in september 2019 het eerste ‘open’ traject. Voor meer informatie, zowel als instelling/organisatie en als individuele professional: jenneke.ewals@talentforcare.nl