Pfizer Traineeship
Ben jij bijna of net afgestudeerd in de richting Science, Healthcare of business? Wil én durf jij een verschil te maken in de zorg? Ben je ambitieus en wil je jezelf ontwikkelen? Ben je nieuwsgierig, durf je jezelf te laten zien en geloof je in de kracht van netwerken? Ben je strategisch en analytisch sterk én een echte teamplayer? Wie weet is een twee jaar durend traineeship bij Pfizer en Talent for Care dan iets voor jou.

Pfizer en Talent for Care

Pfizer en Talent for Care hebben hetzelfde doel: streven naar betere zorg voor patiënten. Ondertussen is er nu en in de toekomst een continue stroom van nieuwe, vaak technologische zorgvraag die ook nog eens telkens verandert. Dat vraagt om slimme oplossingen, nieuwe manieren van (samen)werken en leiderschap. Om dat te bereiken hebben we als organisaties de handen ineengeslagen. 

We willen samen investeren in jong organisatietalent en hebben een uitgebreid en persoonlijk leiderschapstraject ontwikkeld. Het traject duurt twee jaar en start september 2024.

In deze periode ga je als trainee verschillende afdelingen van Pfizer van binnenuit ontdekken en meewerken aan impactvolle projecten. Tegelijkertijd werk je via Talent for Care aan je persoonlijke groei.

Wie is Pfizer?  

Pfizer is een van de grootste geneesmiddelenbedrijven ter wereld. We hebben zo’n 78.000 medewerkers in 150 landen. Onze Nederlandse vestiging zit in Capelle aan den IJssel. En daar hebben we zes business units: Oncology, Internal Medicine, Hospital, Vaccins, Inflammation & Immunology en Rare Disease.  

Voortdurend zoeken onze wetenschappers naar nieuwe mogelijkheden om medische doorbraken te bereiken of om de levens van patiënten te verbeteren of te verlengen. Daarnaast proberen we ervoor te zorgen dat onze nieuwe medicijnen zo snel mogelijk bij patiënten terechtkomen. Om dit bereiken proberen we onze manier van werken continu te verbeteren en te vereenvoudigen. En door telkens te bedenken wat nu echt belangrijk is voor patiënten.   

Zoals gezegd verandert het zorglandschap voortdurend en snel. Mede daarom werkt Pfizer samen met andere partijen in de zorg om in te spelen op die veranderingen. En om te werken aan betere zorg voor patiënten, nu en in de toekomst. Ook vinden wij het belangrijk om te investeren in jong talent. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Talent for Care.   

Hoe ziet het Traineeship eruit?
Elk jaar beginnen er 2 Pfizer trainees. Je maakt onderdeel uit van een vast team van 8 tot 10 talenten onder de hoede van Talent for Care. De andere trainees uit je team doen opdrachten bij andere zorgorganisaties. Zij vervullen rollen als die van teammanager, organisatieadviseur en projectleider. Het team van trainees waarin je zit wordt zorgvuldig samengesteld. Het is belangrijk dat jullie elkaar aanvullen, zodat je ook veel van elkaar kunt leren. Met je collega-trainees zul je praktijkcases beetpakken en aan het einde van je traineeship gaan jullie ‘the ultimate challenge’ aan. Een 4 maanden durende eindopdracht waarin je als traineeteam de geleerde lessen in de praktijk gaat brengen aan de hand van een uitdagende en actuele opdracht vanuit één van de betrokken zorgorganisaties. Je leert zo samen de zorgsector van verschillende kanten kennen.

De opdrachten binnen Pfizer

Het traineeprogramma bestaat uit drie fasen. De eerste tien maanden ga je als trainee bij Pfizer veel leren over business- en marketingstrategie en de kennis en vaardigheden je nodig hebt om een waardevolle marketeer te zijn. Ook leer je alle ins en outs van de bedrijfsvoering van Pfizer kennen. 

Daarna volgt een periode van vier maanden waarin je meedraait in een project waarbij je een opdracht uitvoert die je bijvoorbeeld meer inzicht geeft in de waarde van de geneesmiddelen in de gezondheidszorg.

De laatste periode ga je als accountmanager aan de slag. In deze periode, die 10 maanden duurt, leer je als trainee gebruikmaken van netwerken en om strategische partnerships aan te gaan. Verder leer je in samenwerking met zorgverleners om de waarde van onze medicijnen en projecten voor patiënten onder aandacht te brengen.

In de gehele periode van 2 jaar krijg je in elk van de drie fasen een andere leidinggevende van Pfizer die je zal begeleiden werkinhoudelijk en op relevante competenties.  

Het opleidingsprogramma  

Ondertussen volg je het opleidingsprogramma bij Talent for Care. Ook dit programma duurt twee jaar. Je krijgt deskundige begeleiding bij de opdrachten die je doet. Daarnaast krijg je individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap. Verder volg je modules met de andere trainees uit je team op het gebied van zakelijk en zorgleiderschap. De thema’s die worden behandeld, worden bepaald in overleg met de trainees en de opdrachtgevers. Ze worden ingericht met hulp van experts uit het netwerk. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol.

Coaching

Eens in de zes tot acht weken heb je een coachgesprek. Het coachtraject loopt als een rode draad door je traineeship  en is één van de belangrijkste ontwikkelpijlers. Hierbij ga je terug naar de kern. Pas als je echt goed weet wie je bent, kun je leiderschap tonen in je werk en privéleven.

Trainingen

Met de collectieve modules ben je 20 opleidingsdagen per jaar bezig. Veel van de trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, zoals projectmanagement, communicatie en beïnvloeden. Andere trainingen behandelen de belangrijkste thema’s die spelen binnen de zorg, zoals innovatie, trends en strategie. Daarnaast zijn er interne inhoudelijke trainingen die door Pfizer worden verzorgd.

Upload je CV, motivatie en toekomstvisie. Je kunt hieronder eventueel nog een korte toelichting kwijt.

    Ik heb het privacystatement gelezen en ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens.