Krijn Kouijzer

Interim & Advies Ferrum Healthcare

Krijn is een ondernemende analyticus die passie haalt uit complexiteit en een voorkeur heeft voor avontuur. Dit uit zich in een exchange naar de VS op zijn 15 e, een studie in Maastricht, diverse management- en consultantfuncties binnen de zorg en nu als freelancer diverse ad interim management rollen bij Bergman Clinics. Tevens is hij sinds kort werkzaam als opdrachtbegeleider voor trainees bij Talent for Care. Dit komt voort uit de motivatie om graag zijn kennis en inzichten van de voorbije werkjaren met jong en fris talent te delen.

Krijn heeft specifiek een passie voor de zorg door de hoge complexiteit; de zorg bleek toch meer dan alleen een paar muren, dokters en verpleegkundigen. Naast zijn functies is Krijn op zoek naar verdieping. Of dit in het buitenland (Boston) of in Nederland was, is voor hem om het even. Via zijn studie internationale bedrijfskunde hoopt hij een gezonde dosis ondernemerschap mee te nemen naar de zorg. In de ziekenhuizen en grotere zorgcentra heerst soms een status van ‘morgen zijn we er toch nog wel’ die leidt tot inactiviteit. Er wordt te weinig gezocht naar focus, innovatie, efficiëntie en dit alles met de patiënt als einddoel voor ogen. Hierom past hij momenteel ook goed bij Bergman Clinics, een landelijke keten van medisch specialistische behandelklinieken, die meer gericht zijn op deze doelen.

Het PLUS-traject is voor Krijn een pad geweest om persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen. In samenwerking met zijn coach werd hij uitgedaagd om in leiderschap situaties intuïtie en ratio beter af te wegen. Dit is voor Krijn een nog steeds niet afgelopen leerpad, maar hij is het ingeslagen en hoopt nog lang hierop voort te mogen treden. Voor toekomstige PLUS-leden hoopt Krijn dat ze met een open hart en open blik erin stappen. Het traject voelde voor hem als bowlen met hekjes. Je mag stoeien met waar je tegen aanloopt, jezelf in posities zetten die onwennig en ongemakkelijk voelen, maar ook weten dat de omgeving nog steeds veilig is en je nooit echt zal vallen.