Paula van der Giessen

Manager Zorg & Welzijn Humanitas

Paula is een gedreven, pragmatische verbinder met een hart dat verpacht is aan de ouderenzorg. Waar ze ooit als 17-jarige stagiair binnen kwam bij Humanitas, meldde zij zich daar direct aan voor de opleiding tot ziekenverzorgende, waarna zij eerst als teamleider en uiteindelijk flink wat jaren als manager gewerkt te hebben, nu de overstap heeft gemaakt naar haar huidige functie van Mobiliteitsfunctionaris bij HR. Een functie waarbij het draait om de verbinding te houden met medewerkers, deze verder te helpen vanuit verschillende vraagstukken.

Juist door haar lange dienstverband merkte Paula dat ze in een eerdere functie van manager zich af begon te vragen of ze zich hier nog prettig bij voelde. Een directeur merkte dit op en introduceerde het PLUS-traject bij haar als middel om haar te helpen in haar zoektocht. Het traject was een pittige tijd waarbij zowel het grote stuk aan theorieën én de diepgang naar haar persoonlijke motivatie voor haar werk Paula niet koud lieten. Het zette haar zo aan het denken dat het werken even op een hold werd gezet waarbij ze tot zichzelf kon komen. Ze vond haar eigen drijfveren (de verbinding zoeken, het menselijke contact en oog voor het individu) terug en ging binnen Humanitas op zoek naar een andere functie. Paula wil hierom het traject bij eenieder aanraden, die op een splitsing staat in zijn carrière. Het helpt je vooruit richting de toekomst met daarbij oog voor de kennis die je in het verleden hebt opgedaan. Vooruitgang is iets wat Paula zelf ook altijd ambieert. Ze was begonnen als 17-jarige stagiair, maar is ook altijd in ontwikkeling geweest binnen haar organisatie via diverse functies.

Specifiek voor de ouderenzorg wil Paula graag zien dat er weer op kleinere schaal locaties worden opgezet midden in wijken. Dit levert meer interactie op met het reguliere leven en meer persoonlijk contact voor bewoners. Ook is volgens haar een duidelijke visie vereist in een tijd waarin de vraag en het aanbod binnen de ouderenzorg alleen maar verder uit elkaar lijken te lopen. In het huidige systeem wordt teveel op de korte termijn gefocust en te weinig naar de problemen die er over 10 jaar zijn.