Janneke Beukema

Marketing en communicatie adviseur - Zorgwaard

Janneke heeft een achtergrond in Marketing en Communicatie. Nadat zij commerciële ervaring heeft opgedaan, kwam zij terecht bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Waar zij 15 jaar werkte als senior Marketing en Communicatieadviseur en zakelijke relatiemanager Partnerships. De rode draad door haar carrière is dat zij altijd iets wil betekenen voor anderen. Dit komt naar voren in zowel het werkveld waarin zij zich begeeft, als ook in het luisteren naar anderen. Om vanuit daar een zo goed mogelijk resultaat voor iedereen te behalen. Ze krijgt dan ook energie van het adviseren, inspireren en binden van anderen.

Janneke is enthousiast, positief en een echte verbinder. Ze is erg sociaal en heeft oprechte interesse in anderen. Daarbij is zij een echte creatieveling en deinst er niet voor terug om meer “out of the box” te denken.

Op dit moment heeft Janneke net een nieuwe functie als Marketing – Communicatieadviseur bij zorginstelling Zorgwaard. Hier gaat ze o.a aan de slag met de nieuwe huisstijl, visie en missie en arbeidsmarktcommunicatie. Iets wat de zorg ook nodig heeft volgens Janneke. Het meer kijken naar het grote verloop binnen de zorg. Hoe behoud en bind je medewerkers en vrijwilligers aan je organisatie. Hoe profileer en positioneer je jezelf als organisatie en waarom kiezen we voor een bepaalde strategie. Hier kan nog een flinke slag in gemaakt worden.

Janneke is door haar man bij het PLUS traject van Talent for Care terecht gekomen. Hij heeft het PLUS-traject ook gevolgd en gaf aan dat hij daar nog altijd profijt van heeft. Ook van het netwerk waarin je bij Talent for Care terecht komt maakt hij nog regelmatig gebruik. Hij heeft er veel geleerd, ook over zichzelf. En past nog altijd de cirkel van invloed – hoe krijg ik weer invloed en controle, waar kun je echt verschil maken – toe. Dat is ook voor Janneke dagelijkse kost, dus ze kan niet wachten dat weer op te frissen!

Janneke gunt iedereen zo’n ontwikkeltraject en vooral ook een coach. “We zitten zo in onze eigen patronen en weten eigenlijk niet beter. We weten niet goed hoe we daar uit moeten komen. We doen veel onbewust-onbewust, en ik wil mij meer bewust worden van dat onderbewuste.” Ze hoopt daarnaast ook veel kennis en kunde tijdens het traject met elkaar te delen en van elkaar te leren.

De grootste inspiratiebron van Janneke? Andersdenkenden: Zij vallen altijd wel op. Niet de negatieve aandachtstrekkers, maar juist de mensen die op een positieve manier erg bij zichzelf blijven. Niet altijd de grote kudde volgen. Zij kijken soms heel anders tegen dingen aan. Erg verfrissend!