Jethro Hardeman

Innovatie expert | Spreker | Trainer | Podcaster | Owner Innovatiestarters.nl

Jethro is een creatieve, ondernemende, kritische en eerlijke innovatieadviseur. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en daar krijgt hij in zijn werk dan ook veel mensen in mee! Jethro zijn hart gaan sneller kloppen van de zorg. Hij is inmiddels al ruim 16 jaar werkzaam binnen de gezondheidszorg, waar hij zich eigenlijk altijd heeft gehouden met hoe je alles beter, slimmer en gemakkelijker kunt maken. Ongeveer zes jaar geleden maakte eHealth zijn opmars in de gezondheidszorg. Jethro kreeg de rol als marktverkenner eHealth en innovatie. Hij merkte hoe belangrijk het was om de mensen mee te nemen in een innovatietraject. Hij merkte dat deze aansluiting bij de medewerkers vaak miste in een innovatietraject. Je moet samen met die mensen nadenken over wat de beste oplossing is en hen daarin meenemen. Hij ging zich meer verdiepen in en focussen op de sociale innovaties in plaats van productinnovaties. Na langere tijd intern bij één organisatie te hebben gewerkt merkte hij dat hij meer dan één organisatie wilde helpen.

Op dit moment is Jethro zelfstandig innovatieadviseur bij verschillende zorginstellingen. Hij begeleidt organisaties en teams bij het oplossen van complexe vraagstukken. Hij raakt geïnspireerd van de medewerkers zelf, de zorgprofessionals, waarbij hij ziet dat zij aan het begin aan het worstelen zijn en het niet meer zien zitten en uiteindelijk wel weer de energie krijgen en weten wat ze moeten aanpakken en dus weer in actie komen!

Jethro’s ambitie? Dat is om medewerkers innovatievaardigheden mee te geven en daarmee de zorg slimmer, beter en vooral leuker te maken!

Op dit moment is Jethro bezig met de zorgexperience.nl. Dat is een bedrijf dat op thema leerervaringen ontwikkelt voor de zorg. Dit kunnen verschillende thema’s zijn, zoals op dit moment: ‘van werkdruk naar werkgeluk.’ Talent team 14 van Talent for Care heeft hier tijdens hun TUC (The Ultimate Challenge) ook een bijdrage aan geleverd. Hierover lees je meer in het magazine van Talent for Care.

Jethro is zelf al zo’n 3 a 4 jaar verbonden aan Talent for Care als trainer op het gebied van innovatie en ondernemen. Wat hem bij Talent for Care aanspreekt is de fijne sfeer van de organisatie en de verschillende teams. Daarbij is hij zeer geïnteresseerd in persoonlijk leiderschap. Gezien zijn ambities op dit moment is dit het juiste moment om het PLUS-traject te starten. ‘Ik gun het mijzelf om te investeren in mijzelf en om mijn persoonlijk leiderschap te verbeteren en daardoor succesvoller te worden in het werk en wat ik doe!’