
Mechteld is een positief, sociaal en rationeel persoon. Ze is een echte levensgenieter en houdt van de fijne (en kleine) dingen in het leven, zoals met familie en vrienden lekker eten met een goed glas wijn. Mechteld was als klein meisje al gefascineerd door het menselijk lichaam. Dit kwam door haar grootvader, die kaakchirurg was en altijd mooie verhalen vertelde. Mechteld had daardoor altijd de drive om dokter te worden, maar na haar uitloting voor de studie geneeskunde is zij uiteindelijk de zakelijke kant opgegaan en is zij Beleid en Management Gezondheidszorg gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na banen bij De Tweede Kamer en het HagaZiekenhuis, werkt Mechteld nu alweer zo’n 12 jaar bij Bergman Clinics in verschillende managementrollen. Mechteld kan zich goed vinden in de visie en werkwijze en het ondernemerschap van Bergman Clinics. Dingen die zij belangrijk vindt in de zorg, zoals de focus en aandacht voor de patiënt, staan bij Bergman Clinics hoog in het vaandel. Mechteld houdt ook van de snelheid bij Bergman Clinics, zij is commercieel ingesteld, resultaat gericht en wil continu beter. Een goede match!
Mechteld werkt regelmatig met trainees van Talent for Care. “Vaak als er een tijdelijke kracht nodig is die jong, enthousiast en analytisch moet zijn, komen we bij jullie!” Toen Mechteld op de website aan het kijken was, kwam zij het PLUS-traject tegen. Ze is met Jenneke Ewals in gesprek gegaan en het bleek een mooie match. Mechteld stond op een punt in haar carrière waarin zij op zoek was naar meer verdieping. Zowel op persoonlijk als op inhoudelijk vlak. Het mooie aan het PLUS-traject vindt Mechteld het samen leren, het vergroten van je netwerk in de zorg en met een groep gelijkgestemde werken aan persoonlijke ontwikkeling.
Wat de zorg in de toekomst nodig heeft volgens Mechteld? Meer ondernemerschap, meer out of the box denken en meer bereidheid om te veranderen en continu te verbeteren. Stilstand is achteruitgang. Blijf denken vanuit de patiënt, niet vanuit de oude gewoontes van zo doen we het al jaren. We zijn gewoontedieren, maar dat moet er echt uit want dat komt de patiënt niet ten goede.