Terugblik Jaarevent 2017: ‘De kracht van positiviteit’

Talent4CareEvent-086-02218

Op donderdag 5 oktober 2017 was het Energiehuis in Dordrecht het toneel voor het 7e jaarevent van Talent for Care. De dag stond in het teken van ‘de kracht van positiviteit’ en dat was duidelijk te merken. Een goeie mix van inhoudelijke kennisdeling en uitbundig gelach was het devies; aan positieve energie was er in ieder geval geen gebrek.

 

 

 

 

Ruim 100 aanwezigen werden hartelijk ontvangen in het industriële pand in Dordrecht, waar ze een afwisselend programma werd aangeboden. Startend met een inspirerend verhaal van Marja van Vliet (Institute for Positive Health), werden de aanwezigen daarna getrakteerd op diverse workshops en ervaringshoeken.

Namens de CliniClowns liet Jacqueline Kaptein de aanwezigen ervaren wat het is om echt aandacht voor iemand te hebben. Met enkele simpele voorbeelden en oefeningen werd duidelijk gemaakt dat échte aandacht voor mensen zeer belangrijk is, helemaal in het werk wat de CliniClowns doen. ‘Ik ben echt even stilgezet’ en ‘wat een inspirerende boodschap’ waren enkele van de treffende reacties.

Ruben de Neef, oud-talent van Talent for Care, nam iedereen mee in zijn powerpoint karaoke; wat doe je als je powerpoint-presentatie die je had voorbereid niet meer werkt? Met een hoop plezier en gelach werden diverse opdrachten uitgevoerd waarbij improvisatie centraal stond.

Tussen de beide workshops door was er veel gelegenheid om te netwerken met de aanwezigen en voorbeelden van positieve gezondheidszorg te ervaren. Zo kon er een spelletje gespeeld worden op de belevenistafel (ontwikkeld voor ouderen met dementie), was er de mogelijkheid om te lopen met protheses en werd een spel getoond waarbij kinderen in quarantaine kunnen spelen en communiceren met kinderen en familie buiten die quarantaine.
Genoeg positieve voorbeelden om te ervaren wat er in de gezondheidszorg allemaal mogelijk is.

Nadat Bente Adriaens (Get the laughing flow) de gehele zaal vol energie aan het lachen kreeg tijdens de lachworkshop (de beelden hiervan blijven intern ;)), werd er met veel plezier nagesproken tijdens de borrel.
Over één ding waren alle aanwezigen het eens; het was een super editie van het jaarevent!